Kronobergare testar arbetspendling med elcykel

Publicerad: 2020-03-31

Kronobergare får testa elcykel till och från jobbet i fyra veckor. 

 

Det har blivit dags för ytterligare en omgång av testcyklande inom satsningen Res grönt i gröna Kronoberg! Under fyra veckor kommer anställda i Kronobergs län, som vanligen kör bil till jobbet, att få testa på arbetspendling med elcykel.

 

Intresset för att testcykla har varit stort. Ebjudandet skickades ut till anställda i  Alvesta, Markaryd, Lessebo, Tingsryd, Uppvidinge och Ljungby kommun. På bara fyra dagar anmälde sig 130 personer!

 

Modellen som testcyklisterna kommer att få använda är en klassisk 7-växlad Crescent Elina. En lådcyklel: Cargobike Classic Electric med plats för upp till fyra barn, samt en vikcykel: Ecoride Flexible, kommer också att finnas för utlåning för testcyklisterna. Efter testperiodens slut kommer alla deltagare att via en enkät få redovisa hur många kilometer som de ersatt bilen med cykel, för att få fram ett resultat av minskade utsläpp.

 

Hittills har nio grupper med totalt 222 personer fått testa el-cykel i fyra veckor.

 

Res Grönt i Gröna Kronoberg drivs av Region Kronoberg och Energikontor Sydost för att inspirera och underlätta för anställda i länet att resa mer hållbart, i, till och från jobbet. 

 

För mer information, kontakta våra projektledare Elisabeth Anderberg,  Per-Åke Andersson eller Sofia Mårdh.