Pusshållplatser i Kronoberg

Publicerad: 2020-02-12

22 busshållplatser i Kronobergs län blir pusshållplatser under ett par veckor. 

- Ett kärleksfullt budskap på en busshållplats gör väntan på bussen lite trevligare, säger Maria Persdotter-Isaksson huvudprojektledare för satsningen Hållbar mobilitet i gröna Kronoberg.

 

Pussmunnar, hjärtan och uppmuntran. Ja, nu möts bussresenärer runt om i Kronobergs län av kärleksfulla budskap till Alla hjärtans dag. Det är satsningen Hållbar Mobilitet i gröna Kronoberg i samarbete med Länstrafiken som står bakom dessa pimpade busshållplatser. 

- Man kan tycka att det är en liten insats, men det betyder väldigt mycket att se något man blir glad av, säger Maria Persdotter Isaksson. Forskning visar att om man blir uppmuntrad i en situation då man gör något så tenderar man till att upprepa den handlingen fler gånger. I detta fall vill projektgruppen uppmuntra till att resa kollektivt.

 

Tidigare har man gjort busshållplatser fina vid exempelvis jul. Första gången man gjorde detta ville kommunerna i länet ha tio busshållplatser dekorerade. Men, då de märkte att det uppskattades av folk som gick förbi och de som åkte kollektivt, så har önskningarna om fler dekorerade busshållplatser bara ökat.

- Något annat som är roligt i detta är att många var oroliga för att dekalerna skulle rivas ner och förstöras. Men de får sitta uppe. Folk vill helt enkelt ha det fint på sin busshållplats, säger Maria Persdotter Isaksson.

 

Läs mer om satsningen på Region Kronobergs hemsida