Solen skiner även i november

Publicerad: 2014-10-13

För att möta frågorna och ge svar och öka kunskapen om egen elproduktion och solceller arrangerar Energi- och klimatrådgivningen i Sölvesborg tillsammans med Energikontor Sydost en solrunda som bjuder in allmänheten att titta på solcellsinstallationer i verkligheten och få ta del av erfarenheter av de som redan hunnit installera solceller.

 

Intresset för solenergi ökar. Det märker Energi- och Klimatrådgivaren Lars Ivarsson i Sölvesborg som själv installerat solceller på sitt villatak. ”Många av frågorna som kommer nu handlar om solceller. Ju mer solceller som finns uppmonterade, desto större blir intresset. Det är roligt.” säger Lars Ivarsson som har installerat 9 kW på sitt tak. ”Med min anläggning är vi gott och väl självförsörjande för hushållet. Det är roligt att få dela erfarenheterna med andra.”

 

Energi- och klimatrådgivningen i Sölvesborg möter intresset och nu finns möjlighet till handfasta råd. ”Vi gör det här som ett samarrangemang med Energikontor Sydosts stora kampanj Miljökloka hus som pågår under hösten.”

Vid Solsrundan den 8 november visar Lars Ivarsson sin solenergianläggning på Yndevägen 6 i Sölvesborg och bjuder på kaffe, dessutom visas en till villanläggning i Trensum utanför Karlshamn. Värd för Solrundan är Energi- och klimatrådgivningen i Sölvesborg.

 

”Finessen med att åka och titta på anläggningar som är i driftsatta är att man får höra och dela verkliga erfarenheter från ägarna själva.” säger Lena Eckerberg som är projektledare på Energikontor Sydost. ”Ägarna är mycket väl pålästa om teknik och förutsättningar och dessutom entusiastiska över sina anläggningar.”

 

Praktisk info press:
Solrundan pågår kl 11-14 den 8 november 2014.