27/04
2021

Digitalt möte - Värdeskapande fastighetsförvaltning i offentliga fastigheter


Datum: 27 april 2021
Tid: kl. 10-12
Plats:    Online via Microsoft Teams – länk kommer inför mötet via epost. 
Mötet är kostnadsfritt, men föranmälan är obligatorisk.
Anmälan:    Senast fredag 23 april 2021: Klicka här för att anmäla dig


Nu fortsätter resan mot värdeskapande fastighetsförvaltning för att öka systematiken i energieffektiviseringsarbetet. 


Men hur kommer man egentligen igång? Var börjar man? Hur kan man sänka energianvändningen radikalt för att kunna göra underhålls- och miljöåtgärder? Hur finansierar man bort sin underhållsskuld och når de lokala/regionala miljömål och hur lyckas man finansiera åtgärder för kommande energikrav?

 

Så många frågor, men vi får några av svaren av: 

  • Håkan Olsson från Caverion, som har erfarenhet av storskaliga energieffektiveringsprojekt. 
  • Björn Bergstrand från Kommuninvest berättar om hur offentlig sektor kan finansiera energieffektiviseringsarbetet via Gröna lån. 
  • Dessutom deltar Olaf Jung, Nordanstigs Bostäder AB, som redan gjort energieffektiviseringsresan. Vad gick bra och vad var svårt? Vi får en direktrapport från Hälsingland!

 

Värdeskapande fastighetsförvaltning innebär att man reinvesterar i fastigheten för att minimera energiåtgången och byter ut utrustning som passerat sin livscykel i enlighet med underhållsplanen, och minimerar behovet av reparationer. Ett systematiskt energieffektiviseringsarbete helt enkelt!

 

 

 

Det här är det andra mötet för vårt forum för er som arbetar med fastighetsförvaltning inom offentlig sektor som tex fastighetschef, energiexpert/driftteknik och ekonomer. Det finns ett behov av erfarenhetsbyte. Därför samlar vi till online-möten för att öka samverkan och för att stötta er i ert arbete med värdeskapande fastighetsförvaltning.

 

Välkomna!

önskar Johan Milton, Lena Eckerberg, Tommy Lindström, Stefan Olsson på Energikontor Sydost och Ted Sjödahl, Länsstyrelsen Kalmar