27/02
2018

Att mäta är att veta! Följ med på studiebesök till Sachsen-Anhalt i Tyskland


Är du intresserad av smart energimätning och energieffektiva byggnader?

Då kan det här nåt för dig:

Energikontor Sydost har glädjen att bjuda in till en studieresa om smart energimätning om innovativa finansieringsvägar. Ett mer detaljerat studiereseprogram kommer inom kort.

Var: Sachsen‐Anhalt i Tyskland

 

Hur: Nu ges möjlighet att följa med Energikontor Sydost och titta närmare på några goda exempel på god energihushållning och mätning och uppföljning. 

 

Vi har möjlighet att bjuda med några personer som är intresserade av energimätning i fastigheter och energieffektivisering. (OBS! Mycket begränsat antal platser! Företräde ges till personer verksamma i Kalmar län och Energikontor Sydosts medlemmar)

 

Investeringsbanken Sachsen‐Anhalt bjuder in oss till studiebesök där vi kommer besöka några goda exempel på byggnader som renoverats till passivhusteknik samt hur de följer energianvändningen. Det blir en heldags rundtur med flera olika stopp.

Dag 2 informerar Investeringsbanken om olika innovativa finansieringslösningar.

 

Detaljerad beskrivning här >

 

Datum och tider:

Avresedag: 27 februari. Avresa på morgonen.

Studiebesök 28 februari-1 mars. 

Hemresedag: 2 mars. Hemma igen på kvällen.

 

Låter det intressant? Kanske någon av ekonomerna i organisation är särskilt intresserade av finansieringsmetoder? Tipsa gärna inbjudan vidare i din organisation om det är någon annan du tror är mer intresserad än dig! Läs gärna artikeln med Västerviks Mikael Nyman som följde med på en studieresa till Frankrike hösten 2017.

 

Återkom därför snarast med intresseanmälan eller frågor till mig på lena.eckerberg@energikontorsydost.se eller 0734-408275.

 

Praktikaliteter: Det finns plats för tre personer att åka med, dessutom kommer två personer från ESS delta, så det är enkelt att följa med på resan.
Energikontor Sydost bjuder på tåg‐ och flygbiljetter samt hotell för deltagarna. Bokningarna och de praktiska detaljerna görs av Energikontor Sydost i samråd med deltagarna. 

Bakgrund: Resan och studiebesöken arrangeras inom projektet EMPOWER. Projekt inom Interreg Europeprogrammet syftar till att möjliggöra nätverksbyggande, där regioner utvecklar och sprider innovativa utvecklingsidéer genom av erfarenhetsutbyte och strategiarbete. EMPOWER ska bidra till mer en energieffektiv fastighetsförvaltning genom ökad kontroll, uppföljning och styrning av energianvändningen i byggnader.