24/09
2019

Konferens om Cirkulär Ekonomi för besöksnäringen 


24 september 2019 i KarlskronaAnmäl dig här

Dockside, Skeppsbrokajen 10, kl. 8.30 - 13.30

Frukost, fika och lunch ingår.

Hållbara turistföretag - vägen till framgång

Boosta ditt turistföretag med ny kunskap och goda exempel. Passa på att ställa dina frågor till experterna!

Inspireras av intressanta föreläsare som ger dig och ditt företag nya infallsvinklar för cirkulära lösningar för små och medelstora företag inom boende, restaurang och SPA.

 

Föreläsare under denna dag är bland annat

  • Daniel Skog från Svenska Turistföreningen som kommer att prata om STF:s hållbarhetslöfte och trender inom turism.
  • Gustav Stenbeck, entreprenör och riskkapitalist inom hållbarhet, inspirerar och berättar om sina erfarenheter kring att arbeta med mindre företag och start-ups inom hållbarhet, tech och IT. 
  • Lasse Sörensson, Saxnäs camping, som fick Ölands vattenråds vattenpris 2015, berättar som sitt hållbarhetsarbete. Ställ dina frågor till dem som gått före.
  • Matts Johansson, Garveriet - där man satsar på innovativ hållbarhet och har lokal småskalig matproduktion i fokus. Han arbetar också med mat och destinationsutveckling och föreläser om matindustrins felbygge, platsen, börja i soptunnan, den kreativa underklassen och hållbarhetsmärkningarnas bluff.

 

Kontakt: André Benaim, Energikontor Sydost

 

Anmäl dig via denna länk.

I eventet ingår kostnadsfri frukost, fika och lunch. 
I fall av avanmälning efter 20 september, debiteras en självkostnadsavgift för maten.


Föreläsare

Gustav StenbeckGustav Stenbeck

Gustav är tidigare miljöaktivist men sadlade om till entreprenör och riskkapitalist, nischad på hållbara affärer. Gustav är även föreläsare och talar om hållbarhet och marknadsekonomi samt är VD på Mestro, ett teknikföretag med en mjukvara för att spara energi för företag. Han är tidigare utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer (2015) och har goda kunskaper från besöksnäringen och specifikt från hotellbranschen då han tidigare arbetat för Petter Stordalen och Nordic Choice Hotels. Han är van vid att arbeta med mindre företag och start-ups inom hållbarhet, tech och IT.

 

 

Daniel SkogDaniel Skog, hållbarhetstrateg på STF
Daniel är hållbarhetsstrateg på Svenska Turistföreningen där han leder arbetet med STF:s hållbarhetslöfte. Löftet består av 10 fokusområden som bland annat omfattar energi, vatten och samhällsengagemang. Daniel kommer även att prata om globala trender inom turism, exempelvis att gästerna är medskapare under sin vistelse. Daniel kommer även att prata om trenderna flygskam och tågskryt som är ganska kända begrepp idag. Något som seglat upp som en stor trend i Sverige på grund av flygskam är trenden ”svemester”, det vill säga att semestra enbart i Sverige.

 

 

Saxnäs Camping

Lasse Sörensson, som äger familjecampingen Saxnäs Camping på Öland tillsammans med sin fru Catrin, berättar om deras miljö- och hållbarhetsarbete på campingen. Visionen är att göra campingen så hållbar och grön som möjligt, vilket är ett arbete som spänner över flera områden på campingen. De arbetar bland annat med sopsortering och kompostering till biogas och samtliga WC spolas med filtrerat havsvatten. Campingens poolområde är 2500 kvadratmeter stort och poolanläggningen drivs med filtrerat havsvatten från Kalmarsund och poolerna värms upp med solfångare och luft/vatten-kompressorer.

 

Matts Johansson

Matts är utbildad kock i flottan och entrepreneur. Han utvecklade ett starkt hållbarhetsarbete vid da Matteo och Garveriet. Tidigare jobbat på Ikea, Hard Rock cafe och inom restaurangbranschen som kock, köksmästare och restaurangchef. Matts  arbetar även med  destinationsutveckling och föreläser om livsmedelsindustrins framtida utmaningar. 

 

 

 

Eventet arrangeras av Energikontor Sydost inom ramen för projektet CIRTOINNO.